månadsarkiv: juni 2014

Vi är NYA

Screen Shot 2014-06-18 at 10.28.58 AM

”Nya generationens talare!” Hur flådigt låter inte det? Från och med nu finns jag och Christian Hedlund med hos talarforumet SAJ med vår föreläsning Kommunikation med kropp och röst.

Vet du om att 55 % av din kommunikation sker med ditt kroppsspråk. Så mycket som 38 % består av HUR du låter och endast 7 % sker via dina ord.

Antingen så ber du indirekt om ursäkt när du kliver in i ett rum, eller så tar du din värdefulla plats. Din kropp och din röst avslöjar mer än du tror.
Vad säger din kropp under ett möte, när du sitter vid ditt skrivbord, när du håller i en presentation, eller när du lyssnar på någon vid kaffemaskinen? Vad säger dina kollegor med kroppen? Din chef? Hur vet du om någon lyssnar på dig, eller inte? Hur når du fram med sitt budskap? Hur upplever andra att du låter när du pratar?  Bli medveten och lär dig några värdefulla verktyg om kroppen och rösten i vår föreläsning.

Vi är inte de enda som föreläser om det här, men vi är unika på sättet vi gör det på! Det brukar bli en del skratt och hög igenkänning när vi sätter igång. Prova oss gärna! Mejla mig för mer info på linda@myron.se.

10393840_10152206457232756_6955100204372103941_n

Bild lånad från littleboxes.se

Överoptimisten

Screen Shot 2014-06-16 at 4.39.54 PM

Har du träffat på typen som säger: ”Självklart regnar det…..jag har ju semester.”….WOW! You are chosen! … Jag skrattade så att jag grät när jag såg Loretta LaRoche dra den här liknelsen när det gäller skillnaden på pessimister och optimister. ”Överoptimisten” gestaltas också på ett roligt sätt. Du kanske känner igen någon i din omgivning….eller dig själv:-) i det här klippet på 12 minuter.

bild (82)

Amelia Adamo, Kajsa Bergqvist, Laila Bagge Wahlgren, Kjell & Tomas Enhager, Mia Törnblom, Ola Skinnarmo, Thomas Ravelli, Tina Thörner…..är några av föreläsarna hos SAJ. Nu är det klart att även jag och Christian Hedlund kommer finnas med där med vår föreläsning Kommunikation med kropp och röst. Om vi är glada? Yiiiiiiiiihaaaaaa! 🙂 Hoppas vi ses i höst!

Önskar dig en härlig vecka!

 

Tio minuter bättre

bild (80)

Min man sa: ”Du kan få läsa den här boken efter mig.  Jag tror du kommer gilla den!” Boken var Vart du än går är du där – medveten närvaro i vardagen skriven av Jon Kabbat-Zin. Han hade rätt!  Jag gillar den jättemycket….så där SJU år senare. Jag behövde gå en kurs i mindfulness först, innan jag var redo att plöja igenom boken.

Den där medicinprofessorn, Jon Kabbat Zin, började lära sina patienter att meditera redan 1979. Han trodde att det skulle ha positiv effekt på stress och smärta…och tänk så rätt han hade:-) Nu visar forskning hur bra mindfulness är för våra hjärnor, som ofta går på högvarv. Det finns skolor som har provat mindfulness med stor framgång. Se den här föreläsningen på TED, där en lärare beskriver sitt projekt.

Jag tycker att det är häftigt att våra hjärnor nöjer sig med TIO minuter per dag. Redan efter fem dagar märker man skillnad. Du blir närvarande, mindre arg och irriterad, får större tålamod, blir mer glad, trygg och lugn, ökar din kreativitet och flexibilitet, blir mer effektiv, får bättre inlärning och koncentrationsförmåga, förbättrar minnet och immunförsvaret, sover bättre…alltså, jag kan hålla på hur länge som helst:-) Nu skriver jag ned punkter från olika studier jag har hittat.

Personligen tycker jag att jag har blivit en bättre människa. Lite bättre på allt. Bättre på att lyssna, bättre på att vara här och nu, bättre mamma med bättre tålamod, bättre på att få saker att hända, bättre partner och vän med bättre humör…..bättre helt enkelt:-) Jag tycker också att det är coolt att jag har gått ifrån att nästan hålla fast mig själv tio minuter varje morgon….till att utöka tiden med tio minuter varje kväll….och NJUTA av dessa stunder. Sen blir det ju inte sämre av att jag och snubben gör det här tillsammans nu, när jag har ”vaknat upp” ett par år senare!

Vill du höra mer om mindfulness? Läs om min och Christians föreläsning hos Ung Inspiration här.