månadsarkiv: april 2014

Träffas på valborg?

bild (68)

Linköping bjöd på glassig sol och french hotdog.
Vi bjussade på föreläsning och workshop. Publiken var ett gäng härliga ungdomar. Det roligaste i deras liv var allt från brottning till japansk musik. Vi njöt av deras berättelser. Alla hade en passion  i sitt liv. Det gjorde oss glada!

Precis som många andra youngsters, som vi har stött på, så hade de utmaningar med övningen i självkänsla. Den brukar även vara svårnavigerad för den åldersmässigt mer mogna gruppen. Även igår ledde svaren oss vidare till kärnvärden och personliga varumärken. Kreativiteten flödade och skratten ljöd när vi gick igenom kroppsspråk och röstverktyg. Stort tack Linköping, för att vi fick hälsa på!

Hedlund & Myron - Berghs (8)

På valborg bjuder vi på frukost och en timmes föreläsning om podcast….eller vi och vi….Berghs School of Communication står för frukost och anmälan görs här. Jag och Christian Hedlund kommer dela med oss av 8 tips på olika företagspodcast, som du kan ta med dig till din arbetsplats och vi slänger även med 10 tips på hur du lyckas med din podcast. Hoppas att vi ses:-)

En hel människa

bild (66)

De tog en time-out. Lämnade Sverige i ett år. De flyttade till Australien. Barnen testade det här med skoluniform i skolan,  frugan i familjen pluggade på distans, provade Yoga och överkom sin spindelfobi…nästan. Mannen slängde ihop en bok. Den boken har jag nu läst. Skriven av en vän.

Innan jag satte igång, tänkte jag tanken; Tänk om jag inte gillar boken!
Helt ärligt kan jag säga; Jag gillar den inte! Jag ÄLSKAR den! Hade jag fått den här boken i min hand för 17 år sedan, så hade jag sluppit några smärre omvägar i livet. Nu är jag glad och tacksam för dessa avstickare, men vill varmt rekommendera En hel människa – och ändå chef, skriven av Stefan Wittrin.

Vill du leva livet och inte bara överleva, tycker jag du ska läsa boken. Du kanske är chef, eller vill bli det i framtiden. Då tycker jag du ska läsa den här oranga skönheten. Eller har du en chef med utvecklingspotential….varför inte överraska med en anonym gåva:-)

bild (67)

Bild 1: En snart 41-årig jag, som har utvecklat ett smärre beroende för billiga läsglasögon. Dessa sköningar för 30 pix.
Bild 2: Stefans bok, som han har all anledning att vara väldigt stolt över.

 

 

Bada i beröm

Hedlund & Myron - Berghs (8)

Föreställ dig att få en ljudfil en gång i månaden. Du kan lyssna på den när du promenerar, kör bil eller storhandlar. I ljudfilen inspirerar din chef dig. Hen delar med sig av framgångssiffror och påminner om målen ni ska uppnå tillsammans. Flera nöjda kunder öser beröm över dig och dina kollegor. Klippet är en kvart långt och du kan bada i energikällan hur många gånger du vill. Träffar du en ny kund, kan du spela upp klippet. Låter det inte härligt! Ljud är ibland roligare än traditionellt skrivna nyhetsbrev.

En företagspodcast kan användas på flera olika sätt. För internkommunikation, när ni vill nå ut med nyheter eller rekrytera framtida medarbetare.

På valborg delar jag och Christian Hedlund med oss av 8 smarta saker med en företagspodcast, samt 10 tips på hur du lyckas. Det här gör vi under ett frukostseminarium på Berghs i Stockholm. Vill du ha lite att fnula på framför elden på kvällen, så är du varmt välkommen! Anmälan görs här.

Hoppas vi ses!

 

Vilken snubbe

bild (51)

What is, is.
And there’s no point wishing that what is, isn’t.
But if there’s something we will change or achieve, and it’s within our power to change or achieve it.
We won’t do it by wishing, we need to act.

Med de orden inleder Graham W Price boken The Promise. Han är psykolog, terapeut, stresskonsult, relationsrådgivare, coach, utbildare och professionell föreläsare. Han har grundat AAT (Acceptance Action Therapy), Positive Acceptance och flera andra metoder, bland annat Pacceptance, som den här boken handlar om. Den här snubbens visitkort är lika stort som Taj Mahal.

I stora drag handlar det om att vi ofta önskar att saker vore annorlunda mot vad de är. Han skriver bland annat, ”Accept for now, any uncomfortable feelings. Stop worrying. Accept the feeling, choose the action, to resolve recuring uncomfortable feelings, unproductive habits and self-limitations. Use it to action even when fearful.” 

Denne Mr Price tipsar givmilt om att det är en god idé att börja öva på mindre livsavgörande händelser, så som att fastna i en bilkö, eller att mjölken är slut i affären. ”What is, is. Is it within your power to change it? Accept the feeling, choose the action.”

Jag tackar herr Graham W Price, för många av hans övningar kommer dyka upp i både föreläsning & kurs. Du kanske får prova dem:-)