månadsarkiv: mars 2014

Jag vill bli rik

bild (48)

Så, ingen tycker att någonting är roligt? Och ingen har lätt för någonting? Stämmer det? De orden hörde jag mig själv säga inför ett gäng med 17 och 18-åringar. Några tappra händer kom upp i luften till slut. Dans visade sig vara passion för en tjej och hästar för en annan. 90 procent hade ingen aning om vad de vill pyssla med för yrke. Det kan jag förstå. De hade inte heller någonting i sitt liv som de verkligen tyckte var roligt. En sak som de hade lätt för,  en talang. Det skrämde mig.

Jag och Christian Hedlund skulle berätta lite om vår bakgrund i mediabranschen, snudda vid självkänsla vs självförtroende och framförallt snacka kreativa processer och göra röstövningar. Efter en uppgiven början så tänkte vi om. De här youngsterna skulle lämna rummet med en känsla av att de kan bli precis vad de vill. Alla är unika. Alla har en talang. Alla är värdefulla. När framtidsdrömmar om att bli rik dök upp gång på gång, så försökte jag nå ut med budskapet passion med hjälp av berättelser om Aviciis ständiga mixande på sitt rum, som höll på att driva hans mamma till vansinne. Han följde sin passion. Den ledde honom till framgång tack vare tragglande med någonting han verkligen gillade.

Follow your passion, and success will follow you<3

Bild från quotesvalley.com

Jante, släng dig i väggen!

Hedlund & Myron2

Du är som Elsa i Frost. Ta inte i någon eller någonting idag. Med de orden sa min man hej då när jag lämnade huset i morse, efter att ha haft sönder en spotlight i badrummet och dragit av två knappar från min kappa. Det är lite läskigt att börja sin dag med den typen av ”power”. Framförallt när du ska skaka tass med nya bekantskaper under ett frukostseminarium.

Idag tågade jag in på Berghs School of Communication på en kursansvarsträff tillsammans med  Christian Hedlund. Det var inte länge sedan jag tågade ut från lokalerna på Berghs, efter en fantastiskt kurs i copywriting. De sista orden jag sa till Ylva,  som är kursansvarig för den kursen, var Tror du Berghs skulle vara intresserade av en kurs om radio, podcast och röster?  Kanske. Mejla. Det gjorde jag och snart har vi vår egen 3-dagars kurs på den här fantastiska skolan. Det ska bli väldigt roligt. Jag är så äckligt stolt över det här, så jag lovar att länka kursbeskrivningen så fort den dyker upp på deras hemsida.

Nu ska jag fortsätta vara så här härligt o-jante och ha sönder en kaffekopp eller två. Dags för en latte. Ha en jättefin dag!

Poletten föll ner

bild (34)

Från och med igår har jag lovat mig själv att fråga sonen lika mycket om Minecraft, som om basket. Jag ska aldrig mer tjata på tonårsdottern att hon ska städa sitt rum eller fråga om hon har gjort sina läxor. Jag är klyschigt pånyttfödd som förälder och är väldigt glad att jag gled ner till barnens skola igårkväll, för att se Christina Stielli föreläsa.

Hon påminde oss vuxna om hur det var att vara den där jetlag-trötta tonåringen, som är befriad från konsekvens och riskanalyser, samt empati. Vi slängdes tillbaka till tiden när vi började 7:an och på riktigt trodde att vi inte dög till någonting och gjorde allt för att passa in bland kompisarna. När vi satt där med ont i magen och läckte självkänsla som bara en tonåring kan , så slängde hon in verkligheten våra barn lever i på nätet. Den som inte fanns när vi växte upp.

Så därför ska jag fråga om barnens hela verklighet, inte bara om den utanför nätet, som jag tycker existerar. Därför ska jag låta dottern stänga dörren till sitt rum, när hon behöver få vara ifred. De gånger hon kommer ut och vill prata ska jag INTE slösa bort den värdefulla tiden med tjat om städning. Jag ska påminna mig om känslan av att inte duga till någonting och behovet av att vara rätt. Därför ska jag överösa ungen med fantastiska adjektiv, så hon förstår hur unik och underbar hon är även under hormonernas parad i kroppen.

Sen påminde den här kloka kvinnan oss om vikten av att fortsätta vara bra förebilder med tydligt ledarskap, men inte glömma bort att ta tillvara på stunderna när de där unga vill hänga med oss en stund.

Många kloka ord från en mycket inspirerande kvinna. Läs mer om hennes föreläsningar här.

Bild från ungkung.se

Placeboeffekt

bild (33)

Det började när jag var tretton. Oftast varnar den först. Små svarta prickar simmar runt framför ögonen. Sen bryter den ut….den där härliga migränen. Nu är den borta. Lika overkligt som att solen håller sig framme för fjärde dagen i rad.

Jag läste om D-vitamin och konstaterade att det behövdes ett litet tillskott den här extra grå vintern. Plötsligt snubblar jag över symptom som trötthet, migrän, huvudvärk, lättirritation, nedstämdhet, kramp i vaden och så vidare. Mineralen magnesium uppenbarar sig. Jag får en släng av besatthet och plöjer allt i ämnet. Kaffe, vin, stress och hård träning kan tydligen hjälpa till att driva ut vår mineralvän ur kroppen. Sug efter choklad kan vara tecken på magnesiumbrist.

Nu sitter jag här. Migrän och huvudvärksfri, glad och full med energi. Är inte ens liiite chokladsugen. Det enda jag har ändrat i mitt liv är att tillföra 300 mg magnesium per dag. Det kanske bara är en lyckad placeboeffekt. Hoppas den håller i sig länge i så fall.

Den här artikeln fick mig att köpa mina första små pulverpåsar. Var skeptisk. Nu äckligt lyrisk. Jag <3 magnesium.

Bild från www.zazzle.se