månadsarkiv: januari 2014

Yo!

bild (23)

Yo! Det här skulle kunna vara en tonårsmorsa, som försöker hänga med. Det kan även bero på de miljövänliga ventilerna i huset – dvs ett hål rakt ut i väggen. Kan ha ett samband med att jag klippte mig själv igår…igen….Fel, fel, fel….som Brasse skulle ha sagt. Mitt vänstra öra håller på att ta kol på mig. Det gör ont, men mössan hjälper.  Å vad är väl ett ömt öra med tanke på andra saker som händer i världen.

Snart ska jag iväg på grannmöte. Vi ska diskutera viktiga saker som samfälligheter och annat.  Frågan är om mössan ska med, eller inte.

Happy onsdag på dig! Eller Yo Yo 🙂

Tre långa timmar

bild (40)

Tre långsamma timmar. Så länge hängde jag och minstingen i olika väntrum idag. Hans fot skulle äntligen röntgas. Vi haltade fram och tillbaka i korridorerna. Hade myror i brallan i väntsalsstolarna. Provade skoskyddens mösspotential. Drack vatten och kaffe, som om vi inte hade druckit på en vecka….minst. Hade högläsning ur skvallerblaskor och tömde oss själva på frukter som börjar på A.

Sen kom läkaren. Fot blev ompysslad och rastlös lågstadieklassare ska fortsätta vila….herre jösses!  Det är som att be partiledare hålla sams i valdebatter, eller att på heder och samvete lova att INGEN tittar på Zlatans ryggtavla i senaste Volvo-reklamen.

Wish us luck!

 

Jag pyser

bild (19)

Stick hål på en uppblåst ballong, så att luften sakta pyser ut.
Nån stack hål på mig i helgen. Nu pyser jag.

I helgen firades den nyblivne 9-åringen, igen. Gäster servades. Den käcka mamman (dvs jag) kvittrade: ”Sitt och ta det lugnt. Jag fixar.” Glada barn. Nöjda vuxna. Gäster rullar ut från huset. De kan inte tänka ordet mat, utan att spricka.  Mamman hallucinerar stor soffa, komedi på TV:n, ett glas gott i handen och oststjärnor på bordet. Nån sticker hål på bilden. Barn ska skjutsas och hämtas. Skadad fot behöver omsorg. Frysen börjar tjuta. Mamman lär sig att den har ett inbyggt alarm…why? Support hittas. Larm tystnar. Barnen är hemma. Soffan närmar sig. Mamman släpar sig dit. Filmen börjar. Mamman somnar.

Även roliga saker tar energi. Idag ska jag ta igen mig efter helgen.

Bild från minbebis.com

De åldras fort

bild (18)

Den här killen har gjort illa foten. Skridskor är farliga grejer. Han vaknade och grät i natt. Då förstod de där trögfattade föräldrarna att han faktiskt har gjort illa sig på riktigt. Så här har den lille krigaren sett ut idag. Han påstår att det inte gör lika ont med mustasch på. Visst lär vi oss mycket av våra barn. Min tandläkare kommer få gräva sig igenom en ännu mer hårprydd överläpp nästa gång. Och jag kommer inte ha ont.

Jag skrämmer barn

bild (16)

Så fort solen har varit framme, så har jag sett till att få den i ögonen så att den mittemot mig kan säga – ”Wow. Vilka blå ögon.”  Fnittrigt har jag svarat: -”Åh, tack!”.

Igår sken solen. Jag och killen med så många röster,  Christian Hedlund, bestämde oss för att ta nya bilder till material vi håller på med. Vi ställde oss mitt på en åker, med ett mickstativ och hörlurar. Flera förmiddagspromenerande pensionärer stannade och tittade på oss. Vi vinkade glatt och låtsades att de var våra fans. De peppade oss med hejarop…några skakade på huvudet…vi hade roligt!

Jag kisade mot solen och förställde mig mina ljusblå ögon, som skulle smälta ihop med den klarblå himlen…..in my ”piiiip”. Jag ser ju helgalen ut. Skulle jag möta mig själv skulle jag ringa 112 och tipsa om den där galna kvinnan som gick baklänges, stirrandes mot solen och som fyrar av Joker leenden mot alla.

Till alla rädda barn, kvinnor och män. Förlåt.

 

Värkar till tårtan

bild (15)

Undrar om min mamma också går igenom hela förlossningsförloppet, så fort någon av hennes 36, 40 och 41 års ungar fyller år. Det måste jag fråga henne om nästa gång vi ses.

Igår fyllde vår parvel 9 år. Två alvedon klämdes han fram med. Ingen skrytfaktor på det, utan det berodde på ren skräck efter storasyrrans entré några år tidigare. Då togs all form av bedövning, men det blev ingen bra cocktail. Så här snurrade tankarna igår vid middagsbordet när hans farmor säger: – ”Är det kul att fylla nio?”
– ”Nä, man kommer bara närmare döden…”

 

Romantik på Byggmax

bild (12)

Jag och min man har förvandlats till två vidriga kräk. Såna där som många vill skrika Håll käften till och som förpestar tillvaron i vilken hiss som helst. Vi kan inte stå emot. Vi kan inte hjälpa det. Det bara kommer, som små grodor ur munnen. Vi blev smittade i Miami och nu kan vi inte sluta.

I lördags hade vi ett par barnfria timmar. Romantiska som vi är, så åkte vi till Byggmax. Det började i kön. Den stackars mannen som stod i kassan blev vårt första offer. Sen fortsatte vi på en gammal dam, som vi träffade på bland vedpallarna utanför. Hon tog skydd bakom sin nyinköpta och mycket otympliga stege. Sen pepprade vi henne: Vad härligt med snö, äntligen! Ha en bra dag! Skönt med helg! Vilken bra butik det här är! De har ju allt! Ta hand om dig!……

Tvi. Vilka trevlighetsmonster vi har blivit. Vi förpestar ju tillvaron för alla som inte orkar med två äckliga hurtbullar.  Nej. Det var bättre före Miami. Då satt mungiporna fast i knävecken. Nu har de hoppat upp till öronen. Två veckor i 28 grader och sol är inte bra för humöret.

Jag önskar dig en jättebra dag!…..Du ser, det bara kommer…..hjäääälp!

Tao på dig!

bild (11)

Med TE i tankarna! läste jag först. Sen blev jag nyfiken på Tao.

Jag snubblade över boken Tao enligt Puh för ett par år sedan, men ställde tillbaka den på hyllan.

Boken – Med Tao i tankarna – toppar min läslista just nu.
Författarinnan och Psykologen, Marta Cullberg Weston, skriver om Livsfilosofin Taoismen. Hon skriver enkelt, inspirerande och väver in sin långa yrkeserfarenhet i texten när det gäller olika ämnen. Varje kapitel avslutas dessutom med olika övningar, som är roliga att göra (tycker jag:).

Jag gillar enkelheten. Jag gillar att se varje ny dag som en gåva. Vardagliga saker som att tvätta omvandlas till en tacksamhet över att ha en tvättmaskin….på riktigt!:-)

Livet liknas vid en bäck som porlar fram. Ibland blockeras vattnets framfart och i värsta fall stagnerar det, så att det blir en stinkande dypöl. Jag gillar jämförelsen med att livet ska röra sig sakta framåt, som den där bäcken. Kommer det stora stenar i vägen, så får du leda om vattnet eller använda dynamit:)

Tao på dig!

Den magiska timmen

bild (37)

Robin Sharma pratar mycket om det. Samma sak med Oprah Winfrey och
Brendon Burchard.

De pratar om den där magiska timmen.
Timmen som inte kommer igen.
Timmen som sätter tonen för resten av dagen.
Arbetsdagens allra första timme.

Den här timmen kan börja med en morgonpromenad, lyssna på bra musik, fundera över saker man är tacksam över i sitt liv, peta sig i naveln…vad du än väljer att göra, så är ”alla” ledande inom ämnet överens om EN sak.
Kolla INTE dina mejl förrän den här timmen är över. Stanna upp, skriv ner alla dina projekt och 1-3 saker på varje projekt som för dem framåt.

Det här med att sätta sin egen agenda, istället för att låta mejlen göra det….måste vara det som är magiskt:-)

Bild från silverdream.se

I år händer det

bild (9)

År 2013 var året då jag utsatte mig själv för allt jag var rädd för.
Lärdomen från det är att du växer som människa och bäddas in i ett moln av tacksamhet. Du agerar från hjärtat, följer din passion och lever din dröm.

År 2014 ska bli året då jag skaffar hund igen.

Frågor på det:-)

Bilden från stylefrizz.com