månadsarkiv: december 2013

Santa Claus is more powerful than the devil

bild (8)

–  I´m not a Christian. I’ll tell you why. For the devil is much more powerful than Jesus. But Santa Claus is more powerful than the devil…”
De orden välkomnade oss till Miami.

När vi hämtade vår hyrbil vid flygplatsen, så fick vi vår första ”varning”. Mannen i kassan ringade in ett stort område på vår karta,  strax ovanför Downtown. Akta er för ”Lilla Haiti” sa han. Okej, sa vi. Dagen efter besökte vi vår första strand, med kritvit sand och turkosfärgat vatten och vi glömde ”Lilla Haiti”.

Jag gillar att människor säger ”Have a nice day” varje gång de lämnar hissen i huset där du bor. Jag gillar inte att allt du dricker smakar lite klor. Jag gillar den fantastiska bilresan till Keywest. Jag gillar inte att varningslampan i hyrbilen börjar blinka precis vid skyltarna ”Crocodiles crossing”. Jag gillar stämningen under en Miami-Heat match. Jag gillar inte att min man nu är ett ÄNNU större basketfan, men jag stöttar (i nöd och lust). Jag gillar julpyntade palmer och pastellfärgade hus. Jag gillar inte att två veckor kan gå så fort. Jag gillar sol och 28 grader. Slut.