månadsarkiv: november 2013

Ordet med mest inflytande

bild-57

Nu är det gjort!
Igårkväll hade vi vår stora kundpitch på Berghs.
Det gick bra. För alla.
Hade jag varit i kundens kläder, så hade jag hjulat hela vägen hem.

Trött i mössan, men nöjd efter gårdagen, så bestämde jag mig för att fira storstilat. Jag kravlade mig ut på en morgonpromenad. En TACK-promenad. Bilden du ser tog jag på den. Det luktar inte så gott, men visst är det fint vid vårt tjärr! Under hela promenaden gick jag runt och tänkte på allt jag är tacksam över. Tack för att jag och min familj är friska. Tack för mina barn. Tack för min man. Tack för att jag vågade starta eget. Tack för allt jag lär mig. Tack för mina vänner…….så höll jag på. Sen kom jag in på Tack för träden. Tack för att den friska luften. När du väl är igång med ditt ”Tack-maraton”, så är det svårt att sluta:)

Harvard Health Publications publicerade ett intressant forskningsresultat om vad TACKSAMHET gör för oss i våra liv. De skriver bland annat om vad det gör för relationer och hur du mår bättre på jobbet av det där korta ordet.

Läs artikeln här.

Att tänka sig till framgång!

bild (35)

Vi tänker ungefär 60.000 tankar på en dag och ungefär 94 procent av dem är tankar som vi upprepar…..eeeh….

Jag har en tendens att tänka tråkigheter när det gäller mig själv. Det gjorde att jag började med Affirmationer för 16 år sedan. Jag slarvar ibland, men försöker dra ett kort varje morgon.

I min Affirmationshög står det så här på korten:

  • Jag står öppen för framgång.
  • Min kropp är frisk och stark.
  • Jag är vacker och älskvärd
  • Jag välkomnar kärleken i mitt liv.
  • Mina relationer är harmoniska.
  • Allt jag behöver kommer till mig.
  • Jag är begåvad och unik.
  • Jag älskar och bejakar mig själv.
  • Jag känner mig lugn och trygg.
  • Jag tar emot pengar från nya källor.

Idag drog jag fram kortet Jag älskar och bejakar mig själv. Det smäller ju lite högre än Jag hatar och trycker ner mig själv….🙂

Bilden kommer från dinpersonligautveckling.se

Gäspa mer!

bild-56

– Ma Mo Mu Mi Mmmmm Maaaa Mooooo Miiii Mmmm
– Sssssss Ssssss Ssssss
 Hans Hade Hittat Hallon…
Så långt hann jag imorse, innan min tonårsdotter fick nog. Hon hade sovmorgon och ville äta frukost i lugn och ro, UTAN en svinjobbig morsa.

Du har säkert också en speciell morgonritual. Tar en kopp kaffe. Läser en viss tidning. Jag kör kaffe och några röstövningar:-) Det här med att gäspa är bra. Spänningar släpps i svalget och sen kan du sätta igång att värma upp rösten. Tycker du att det låter spännande (hör jag ett rungande JA), så kanske min och Christian Hedlunds föreläsning skulle vara intressant. Läs mer i vår PDF-fil.


 

Allt jag behöver är Mammografi

bild-55

Allt jag behöver kommer till mig!  – Så står det på Dagens Affirmationskort. Jag försöker dra ett varje morgon.

Allt jag behöver kommer till mig var tydligen mitt livs första Mammografi under morgonen. Det var en märklig upplevelse. Att sätta fasta sina intimare delar i någon form av skruvstäd känns konstigt. Jag är dock väldigt tacksam som får göra det och som bor i det här landet som erbjuder det till alla kvinnor.

Allt jag behöver kommer till mig verkar bidra till en spännande dag…med något ömma kroppsdelar….

Bilden är tagen härifrån.

Det var en gång

AHA

Det var en gång en grupp med journalister och filmmakare , som vill ha hjälp med att bli bättre Voice Overs. Sagt och gjort. Linda och Christian slängde sig upp på sina vita hästar och red till Gamla Stan. Där togs de emot av tyska turister och en vind som bet tag i kinderna.

Någonting gjorde de rätt den dagen, för gruppen blev nöjd och bokade upp en dag till. De två röstmentorerna blev mycket glada och red hemåt i solnedgången. Snipp snapp snut, så var inte sagan slut. Det här vill de hålla på med länge.

Är du intresserad av föreläsningar och workshops?
Mejla på linda@myron.se

 

 

 

 

I ett JA-rus

bild (46)

Det är en viss skillnad på känslan i kroppen när du drar igång värmen i bilen under en svinkall vinterdag, än när du sitter och kör med kall-luft på, så att fingrarna och näsan förfryser.

Jag försöker komma på en liknelse med känslan du får i kroppen vid ett JA eller NEJ.

Jag har fått höra det fantastiska ordet JA fyra gånger idag och jag tror att jag njuter lite extra av dem, med tanke på de där NEJ:en som smög sig in i slutet på förra veckan.  Får du inga NEJ, så uppskattar du inte den där fantastiska JA-känslan…kan jag skriva nu när jag befinner mig i mitt JA-rus.

Nu ska jag dra på lite skön bilvärme och bege mig mot Berghs School of Communication.

Bilden kommer från petapixel.com